De Paralympische Spelen in Sochi worden gehouden van 7 tot 16 maart. Om je alvast warm te maken voor de Spelen vind je hier zeven feiten over de Paralympische Spelen in Sochi.

De Paralympische (Winter) Spelen voor de 11 keer gehouden

Logo SochiSochi heeft de eer om de elfde Paralympische Spelen te organiseren. Zij zijn hiermee het negende land dat de Spelen organiseert. Zweden en Noorwegen hebben beide de Spelen twee keer voor hun rekening genomen. Sinds 2012 is de stad die een Olympische Spelen organiseert verplicht de Paralympische Spelen te organiseren.

45 Landen

Tijdens de aankomende Paralympische Spelen zullen 45 landen het tegen elkaar opnemen. Nieuw dit jaar zijn Brazilië , Turkije  en Oezbekistan.

Amerika stuurt grootste delegatie

80 sporters mogen tijdens de Paralympische Spelen in Sochi uitkomen voor de Verenigde Staten. Dit is niet alleen de grootste delegatie in Sochi maar het is de grootste equip ooit. Het thuisland Rusland stuurt “slechts” 67  sporters.

7 Nederlanders in actie

TeamNLTijdens de Paralympische Spelen in Sochi komen zeven Nederlanders in actie. De Nederlanders Kees-Jan van der Klooster, Bart Verbruggen en Anna Jochemsen komen uit in het Alpineskiën. De overige vier: Merijn Koek, Lisa Bunschoten, Chris Vos  en Bibian Mentel komen uit in het snowboarden. Alle sporters worden gezien als potentiële  kandidaten voor Eremetaal.

Snowboarden nu ook paralympisch

Sinds dit jaar is snowboarden onderdeel van de het programma van de Paralympische Spelen. Dat heeft het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) op woensdag 02 december 2012 bekendgemaakt.

180 uur aan televisie

Tijdens de Paralympische Spelen in Sochi wordt er 180 uur aan televisie gemaakt. De spelen zullen in veertig landen worden uitgezonden door 45 televisiestations die daarvoor de rechten hebben verworven. In Nederland is de NOS de rechthebbende partij voor het uitzenden van de Paralympische Spelen in Sochi.

NOS heeft een thema-site

De thema-site van de NOS

De  NOS heeft net als bij de Olympische Spelen een thema-site waar bezoekers terecht kunnen voor het laatste nieuws en de live-streams*.