Sinds 28 februari 2016 leg ik mijn wereld vast in zwart-wit op Instagram. Het jaar is bijna voorbij, tijd voor een terugblik met de tien meest gelikete foto’s van 2016.  Eerder deze week liet ik jullie de nummers 10 tot 6 zien en vandaag is het tijd voor de absolute nummer 1, maar voor het zover is gaan we verder waar we gebleven waren.

05. Toen was er licht

Licht zorgt dat we zien wat er in het duister leeft, ok, dat is wel heel dramatisch, maar er zit een kern van waarheid in. Deze lamp stond sinds mijn tienerjaren op mijn bureau en als je heel goed kijkt zie je het licht ontstaan.

04. Old car, new way

Oude auto’s doen het altijd goed. Misschien is het die hang naar vroeger, of misschien maakte ze toen nog mooie auto’s. Deze Renault Dauphine vind je in Amsterdam bij Restaurant Dauphine en natuurlijk op Instagram.

3. Een leeg whiskyglas

I really like the shape of this #TheGlenlivet whisky glass.

A post shared by Eelco Martens (@eelco_in_bnw) on

Glazen en whisky doen het altijd goed op Instagram of de bank. Toen ik dit glas zag sprak de vorm mij enorm aan. Subtiel en met een mooie curve, geschikt om goed op de plaat vast te leggen. En hoewel dit glas toch leeg was waren vele toch erg enthousiast. Lang was het mijn meest gelikete Instagramfoto

02. A glass of joy

Een leeg whiskyglas roept al vreugde op, maar een volle nog meer. Dit gevulde The Glenlivet-glas stoof de inhoudsloze variant van zichzelf voorbij. Eigenlijk best logisch, want alles met inhoud is beter, verhalen, plannen, koekjestrommels, alles met inhoud is beter. Afijn, tijd voor de nummer 1!

01. Wheels in strange places

Mijn wielen komen op de gekste plekken, en als ze even niet doen waarvoor ze gemaakt zijn, ben ik onthand. Deze foto maakte ik om mijzelf eraan te herinneren dat niet alles is wat het lijkt. Als je vluchtig naar de foto kijkt dan zou je kunnen denken dat ik een lekke band heb. Niets is minder waar. Het was gewoon tijd voor een beetje symboliek.

Eerlijk gezegd vind ik het niet de mooiste foto van het jaar, maar het gaat er niet om wat ik vind. — dan had ik er gewoon een “Dit vind ik de mooiste foto’s”-lijst van moeten maken. Welke foto is jouw favoriet?

Meer zwart-witfoto’s op Instagram?

Wil je meer van mijn zwart-witfoto’s zien? Volg dan mijn Instagram-account Eelco_in_bnw. Wil je nooit meer één foto missen? Vergeet dan niet die follow-knop in te drukken.