Inspiratie, een schop onder onze kont of zien hoe het ook kan. Noem het zoals je wilt maar we hebben het allemaal zo nu en dan nodig. De onderstaande drie video’s laten je anders aankijken tegen dat wat je al weet, dat wat je doet en tegen het leven. In 12 minuten een enorme dosis inspiratie en wellicht een eye-opener.

Thru You Too

Wat kan je doen met al het martiaal wat op YouTube staat? Muzikant, componist, producer en animator Ophir Kutiel weet daar wel raad mee. Zijn eerste album Thru You Too dat binnenkort uitkomt bevat nummers volledig gemaakt met samples van YouTube. En voor wie denk “dat kan nooit wat zijn”, dat dacht ik eerst ook. Totdat ik “Give it up” hoorde.

The Questions We Ask

Het is de lente van 2013 wanneer de Canadese  avonturier Bruce Kirkby van Vancouver naar Victoria peddelt staand op een opblaasbaar paddleboard. In deze prijswinnende korte film gaat hij opzoek naar de ware betekenis van het woord avonturier.

Rise And Shine

“Het is zes uur en de wekker gaat. Nog voordat je de snooze-knop kunt indrukken zijn er stemmen in je hoofd die je vertellen dat het te vroeg is.”

Deze video van Nike bevat veel stof om over na te denken en is prachtig. Tijd om door te zetten.