Zo aan het einde van het jaar ga ik nadenken wat ik volgend jaar anders zou willen doen. Een nieuw jaar is immers een mooie startpunt. Voor mij geen ‘gezonder eten en meer sporten.’. Ik zet voor 2015 in op ‘more real life less bits & bytes.’.

Weg van de digitale wereld

Social media, montage’s, films, (school)werk voor je het weet zit je zo een hele dag achter een beeldscherm. Meer dan ooit realiseer ik mij dat er naast een digitale wereld ook een echte wereld is. Ik wil meer genieten van de wereld die niet bestaat uit bits & bytes.

Naar vrienden toe

Ik wil meer naar vrienden toe en vaker van mijn vrienden genieten. Echt tijd maken om van elkaar te genieten. Dat heb ik dit jaar te weinig gedaan. Ik ben dol op mensen en fleur op bij gezelligheid. Tijd om hier meer mee te doen.

Naar buiten

In Amerika herontdekte ik de wereld. De schoonheid van de natuur, van buiten zijn en van de stad. Ik weet nog dat we door Annapolis liepen en dat ik mij voornam om meer te gaan fietsen, vaker naar buiten te gaan. Ik zat helemaal in de spirit en dat voelde fijn. Eenmaal thuis verviel ik echter al snel in mijn oude patroon.

Boeken lezen

Mijn boekenkast staat er vol mee. Boeken die ik nog wil lezen. Zo zonde om al die kennis in de kast te laten staan zonder het in je op te nemen. In 2015 wil ik minimaal 12 boeken lezen. Dat komt neer op één boek per maand. Dat klinkt weinig, maar neem van mij aan… het wordt een aardige opgave. O ja, schoolboeken tellen niet mee.

Betere balans, meer genieten

Eigenlijk komt alles neer op een betere balans tussen online en offline. Tijd nemen voor mijzelf en die tijd niet online besteden. Genieten van de wereld waarin ik leef, genieten van elkaar en van de kleine dingen.