Geluidsniveau MacHet volume van een Mac aanpassen is erg makkelijk dankzij de drie toetsen op het toetsenbord (mute, harder & zachter), deze toetsen spreken voor zich. Wil je net iets meer controle dan zijn er drie toetscombinaties die je moet weten.

Het volume nauwkeuriger bepalen

De geluidsregelaar van een Mac heeft standaard 16 standen. Het kan voorkomen dat het verschil tussen de standen te groot is. Als je tijdens het veranderen van het volume de toetsen shift⇧ en option⌥ ingedrukt houdt dan krijg je meer speelruimte in het bepalen van het volume. Je kunt dan ineens kiezen uit 64 standen.

Het volume “stil” aanpassen

Wanneer je het volume van een Mac aanpast hoor je standaard een geluidje. Dit kan erg irritant zijn wanneer je bijvoorbeeld muziek luistert of een presentatie geeft. Om het volume “stil” te veranderen houd je tijdens het verhogen of verlagen van het volume de shift⇧ toets ingedrukt.

Mocht je altijd “stil” het volume aan willen passen dan kan je dit regelen via systeemvoorkeuren -> geluid. Haal daar het vinkje weg bij “Laat geluid horen wanneer volume wordt gewijzigd.” en je Mac zal geen geluid meer maken bij het veranderen van het volume.

Mac systeemvoorkeuren geluid

Snel naar de geluidsinstellingen

In de vorige tip kam het al voorbij de geluidsinstellingen van een Mac zijn terug te vinden in systeemvoorkeuren. Nu kan je daar natuurlijk heen door eerst op “systeemvoorkeuren” te klikken en vervolgens op “geluid”. Dat kan echter veel sneller door gebruik te maken van de toetscombinatie option⌥ en “volume zachter” (F11). Op deze manier zit je direct in de systeemvoorkeuren van het geluid.