Mijn Jaar op Spotify

In het afgelopen jaar luisterde ik 49,352 minuten* muziek via Spotify. Het merendeel van die minuten kwam uit de speakers van mijn Mac maar mijn mobiel is een goede tweede met 42% van de minuten. Leuk al die cijfers, maar wat luisterde ik eigenlijk in 2014?

Hippe Pop Rock

Mijn muzikale voorkeur laat zich het beste omschrijven als Hippe Pop Rock oftewel, Hip Hop, Pop en Rock. Verbazingwekkend is dit niet want met deze brede termen is de halve muziekindustrie afgedekt. Muziek afkomstig uit ons kikkerlandje doet het overigens uitstekend, in alle drie de categorieën scoort muziek van Nederlandse makelij hoog.

Fiddler’s Green

De Duitse formatie Fiddler’s Green uit Erlangen staat met hun Ierse folkmuziek bovenaan in de lijst met meeste afgespeelde artiesten. Het is heerlijke muziek voor een avondje gezelligheid met vrienden, een “pint of Guinness” of wanneer je vrolijk wil worden.

Guilty pleasure Nielson

Iedereen heeft van die muziek waar je eigenlijk niet mee te koop wilt lopen. In 2014 blijkt Nielson mijn guilty pleasure. Ok, dat lucht op…. ik ben ook gewoon zo sexy als ik dans!

My life be like ooh ahh, lente!

O de lente! Zo vrolijk, zo gezellig en zo van ooh ahh. Dit nummer van G.R.I.T.S, een christelijke rapformatie uit Nashville, kleurde de lente met hun lekkere loopje. In de zomer had ik Dorst en dus mocht Akwasi de woonkamer vullen. Woordenkunstenaar Typhoon begeleide mijn leven in de kleurenzee van vallende bladeren.

Formidable wat is dinsdag een mooie dag

Met een gemiddelde luisterduur van vier uur is dinsdag de muzikale dag van de week. Ik vind het formidabel want Stromae staat met stip op één als meest gedraaide nummer. Om de dag nog beter de maken is “mooie dag” van Jayh een goede tweede.


Ik vind het erg leuk om te ontdekken waar ik het afgelopen jaar veel naar geluisterd heb via Spotify. Eerlijk gezegd verbazen sommige dingen mij wel. Ik had nooit verwacht dat Nielson zo hoog zou eindigen. Op naar een nieuw muziekaal jaar met veel nieuwe muziek. (en soms een betere smaak.)

Waar luisterde jij naar in 2014 en welke nummers moet volgens jou toch echt eens horen? Laat een reactie achter en verras mij. Als je wilt weten waar ‘de wereld’ in 2014 naar luisterde, dat vind je hier

*pijldatum 8 december