5 inspirerende films die je gezien moet hebbenVind jij het leven saai? Ervaar je het als een sleur? Het is  tijd om anders naar het leven te gaan kijken. Tijd om je te beseffen dat je leven meer is dan dat je er nu uithaalt kortom het is tijd voor 5 inspirerende films die je gegarandeerd anders naar het leven doen kijken.

The Sessions

The sessions is het aangrijpende maar tevens verrassende verhaal over Mark O’Brien. Hij heeft polio en als gevolg daarvan ligt hij in een ijzeren long. Hij is bijna veertig als hij besluit dat hij niet langer maagd wil zijn. In zijn zoektocht naar “de eerste keer” raadpleegt hij een priester en uiteindelijke een sekstherapeute. De zoektocht naar seks heeft een verassend effect op zijn sociale leven.

Intouchables

Intouchables gaat over de Miljonair Philippe die zwaar gehandicapt is. Om te kunnen (over)leven is hij afhankelijk van constante zorg. Tijdens een sollicitatieronde komt Driss in beeld. Hij komt helemaal niet voor werk, hij wil gewoon voldoen aan de eisen voor een uitkering. Tegen alle verwachtingen in wordt Driss aangenomen en wat volgt is een verhaal over echte vriendschap. Intouchables: hoe een mens ten diepste gewoon ‘normaal’ behandeld wil worden.

Freedom Writers

Schietpartijen, drugs, zinloos geweld, bang zijn in je eigen woonomgeving; voor kinderen in Long Beach Californië zijn dit dingen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Erin Gruwell, een jonge lerares Engels aan de Wilson High in Long Beach, begeleidt en ondersteunt 150 kinderen,met de groepsnaam Freedom Writers, om te bouwen aan een betere toekomst. Freedom Writers toont aan hoe een klein beetje geloof in studenten het verschil kan maken.

Letter to God

Letter to god is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal over een jonge kereltje en zijn gevecht tegen kanker. Elke dag schrijft hij een brief aan God.  Daarmee geeft hij iedereen met wie hij in contact komt, hoop en inspiratie. Zo ook de nieuwe postbode, die dankzij de brieven inziet dat hij zijn leven en de relatie met zijn zoon moet verbeteren.

Slumdog Millionaire

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma ‘Weekend Miljonairs’. Jamal is nog maar één vraag verwijderd van de hoofdprijs als hij tijdens de pauze van het programma wordt gearresteerd. De politie is er namelijk zeker van dat hij de boel oplicht.  Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Zijn leven lijkt de sleutel te zijn tot de antwoorden op de vragen.