Vimeo hertVimeo, de underdog van de online video-scene. Ze krijgt veel minder aandacht dan Google’s YouTube maar heeft de gebruiker toch echt op één staan. Daarom vandaag zeven redenen waarom Vimeo fantastisch is.

O wacht, voor wij gaan beginnen met het lijstje zou ik je willen vragen om deze video te bekijken. Deze video is typerend voor Vimeo. Creatief en zeer mooi gemaakt want zelf nu zelf, welk bedrijf laat een blauw hert vertellen over de nieuwe mogelijkheden?

Geavanceerde upload mogelijkheden – pauzeer en upload later

Er is niets dat meer frustreert dan een upload die bijna klaar is en dan mislukt omdat de internetverbinding weg is gevallen. Vimeo heeft dat opgelost. Een upload kan nu gepauzeerd worden en bij het eventueel verliezen van de verbinding pakt Vimeo de upload weer op als er weer verbinding is.

Vimeo Pause Upload

Ieder frame kan een thumbnail zijn

Sinds kort kan ieder frame van een video gebruikt worden als thumbnail. Gebruikers konden al een thumbnail uploaden maar met deze functie wordt het kiezen van de juiste thumbnail nog makkelijker.

Vimeo Music Store

Afgelopen september heeft Vimeo de Music Store gelanceerd . Via de Music Store kunnen gebruikers gelicenceerde muziek verkrijgen om hun video’s te verbeteren. Op deze manier ontstaan er geen problemen met muziekrechten.

Dropbox intergratie

Het grootste nieuws is de intergratie met Dropbox. Op deze manier worden video’s automatisch geüpload op Vimeo. “Je kunt meer informatie vinden over deze nieuwe functie in de uploaden vanaf Dropbox FAQ.

Fantastische Player

Het is zowat een onbetwistbaar feit dat de Vimeo speler fantastisch is. Het ziet er geweldig uit op de Vimeo site en het ziet er geweldig uit als embedded player op blogs en websites. Daarnaast zijn de opties eindeloos. Zo kun je de tekstkleur, grootte, gemakkelijk aanpassen en kunt u aangeven of u de video automatisch wil laten afspelen, en nog veel meer. Wanneer je Vimeo+ gebruiker bent is vrijwel elk aspect van de player aan te passen.

De fijne gemeenschap

Een van de beste dingen van Vimeo is de gemeenschap. Ze ondersteunen elkaar en geven geweldige feedback en opbouwende kritiek. Daarnaast heeft Vimeo geen “vind ik niet leuk” knop maar wel een hart. Als mensen je video erg mooi vinden sturen kunnen zij dit dus gemakkelijk uiten. Maar voor pure negativiteit is dus geen plaats.

Video school helpt je om beter te worden

Tot slot, in december 2010 heeft de Vimeo Video School gelanceerd. Vimeo Video School is een fantastische bron voor makers om tot nog betere video’s te komen. De “school” bevat tutorials over verschillende onderwerpen zoals DSLR, kleurcorrectie en montagetechnieken.

Natuurlijk is Vimeo nog niet lang zo groot als YouTube maar de recente verbeteringen laten zien dat Vimeo een fantastisch platform is die vooral een de gebruiker denkt. De enige reden om voor YouTube te kiezen is de vindbaarheid van de video. Vimeo is een geduchte concurrent geworden.