Social MediaSinds deze week zit ik weer in de collegebanken en volg ik het semester Advise Social Media Solutions.Tijdens dit semester gaan wij aan de slag met social media als middel en schrijven wij uiteindelijk een adviesrapport.

 

We leren niet hoe Facebook werkt.

Anders dan je misschien in eerste instantie zou verwachten leren wij niet hoe Facebook, Twitter of LinkedIn werkt. Onze focus ligt bij de vraag: Hoe kun je social media inzetten ter verwezenlijking van organisatiedoelstellingen? Social media moet gezien worden als een middel en niet als een doel. Tijdens het projectgedeelte van dit semester schrijven wij een social media advies voor een bedrijf.

‘Verplicht’ bloggen

Een van de “verplichte” onderdelen van Advise Social Media Solutions is het bijhouden van een weblog. Er zijn meerdere onderwerpen waarover wij moeten bloggen. De doelstelling van deze logs is het ontwikkelen van een eigen visie op de verschillende onderwerpen. Een van de eerste onderwerpen is de vraag wat social media nu eigenlijk zijn. 
Zelf ben ik voorstander van bloggen maar van een verplicht karakter moet ik niets hebben. Simpelweg omdat ik van mening ben dat je niet voor een ander kunt bepalen wat hij of zij op internet zet. Omdat ik hier al eerder over schreef zal ik hier nu niet op ingaan.

De boekenlijst

Tijdens onze lessen maken wij gebruik van the Social Media Bible geschreven door Lon Safko. Een social media expert uit Amerika. Vorig jaar heb ik hem horen spreken en dat was toen erg inspirerend. Mijn verwachtingen voor the Social Media Bible zijn daarom hoog gespannen. Naast the Social Media Bible maken wij gebruik van readers waarin hoofdstukken zijn opgenomen van verschillende boeken zoals Groundswell, Connect! en het Basisboek crossmedia concepting.

#zinin

Het moge duidelijk zijn, dit gaat een semester worden waarin veel geleerd gaat worden. Ik kijk er naar uit om in de boeken te duiken en veel te leren over het prachtige onderwerp social media. Zoals we dat op Twitter zeggen, Het semester Advise Social Media Solutions is begonnen en ik heb er #zinin.

*Deze blog is onderdeel van een reeks blogs tijdens de course advice a social media solution aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.