Aanstaande vrijdag zwaai ik af als actief lid van mijn geliefde studentenvereniging Lokaal ’99. De vereniging waar ik mij thuis voel sinds ik de eerste keer binnenstapte, waar ik mocht groeien als mens, en waar ik mijn voorliefde voor speciaalbier ontwikkelde.

Meer dan bier

Het zijn hardnekkige gedachten van mensen die zelf nooit bij een studentenvereniging hebben gezeten. Zo’n vereniging gaat om veel meer dan bier drinken. Naast de enorme gezelligheid leer je veel over jezelf. Zo leerde ik dat ik meer in mijn mars heb dan gedacht. Zo had ik nooit gedacht dat ik ooit als barman een feest zou draaien. Maar na vele perfect getapte biertjes weet ik wel beter. Ik leerde hoe ik mijzelf opstel in een groep en dat er in een hechte club ook ruimte is voor mij. Tevens ontwikkelde ik een haat-liefde-verhouding met de barkruk.

Zo konden we samen iets betekenen voor medestudenten

De hoofdtaak van studentenvereniging Lokaal ’99 is het runnen van de het campuscafé. Een plek voor alle studenten van de HAN om te ontspannen na de studie. Ik heb het altijd een plezierig idee gevonden dat wij dat mogelijk maakte met elkaar.

Bedankt maar niet vaarwel

Aanstaande vrijdag mag ik dan bedankt worden maar dat wil niet zeggen dat het einde verhaal is. Een een lid, altijd een lid dus ik zal nog steeds naar de bar rennen bij de klanken van Avond, zeuren om polo’s achter de bar en alles wat een bedankt-lid behoort te doen. Kortom, bierdrinkend zeuren over vroeger.