In het Verenigd Koninkrijk heeft de BBC een nieuwe commercial gereleased om hun dekking te promoten tijdens de Olympische Spelen in Londen. In een zestig seconden durende geanimeerde video laat het zien dat het landschap van het Verenigd Koninkrijk veranderd is in een groot sportveld. De commercial veroorzaakt de laatste dagen veel buzz op het internet. De keuze van de BBC om een animatie te weergeven in plaats van het filmen van echte atleten wordt door het publiek erg ter discussie gesteld en veel mensen houden niet van de cartooneske aanpak van de commercial.

Eens een keer wat anders

Persoonlijk kan ik erg genieten van deze style. Niet alleen is het echt op een prachtige manier gedaan, het is ook nog eens origineel. Een geheel eigen stijl helpt bij het neerzetten van het merk BBC. Door te kiezen voor deze geanimeerde stijl laat de BBC zien wat je van ze kan verwachten. Kwaliteitstelevisie met een eigen saus. Het doet mij wensen dat wij in Nederland nog zulke omroepen zouden hebben. Helaas is ons budget een stuk kleiner maar dat is een heel ander verhaal.

Puur vakmanschap

Je kunt van alles vinden over deze commercial maar een ding staat vast. Deze commercial is gemaakt door vakmensen en is een expressie van puur vakmanschap.