Apple Mountain Lion iconApple’s Mountain Lion is vandaag precies een week uit en is verkrijgbaar als download vanuit de Appstore. Gevoelsmatig loopt Moutain Lion vlotter dan zijn voorganger en de integratie met andere apple apparaten is werkelijk fenomenaal. Tot op heden heb ik weinig op te merken over de nieuwe OSX maar over het berichtencentrum ben ik niet te spreken.

Wanneer je in het bezit bent van een iPad, iPhone of iPod Touch dan komt het berichtencentrum je waarschijnlijk bekend voor. Het berichtencentrum zorgt ervoor dat je een overzicht krijgt van alle notificaties die vanuit een applicatie hebt ontvangen. Daarnaast is het vanuit het berichtencentrum mogelijk om tweets te versturen.

Geen reply knop

Dat laatste lijkt erg handig maar is het niet. Als iemand je een bericht stuurt kun je niet direct vanuit het berichtencentrum reageren. Wanneer je op een tweet klikt opent je browser je twitterpagina. Als je niet standaard bent ingelogd moet je eerst nog wel even je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Wat mij betreft is dit een grote fout van Apple. Waarom zou je immers je tweets in het berichtencentrum tonen als je toch een app nodig hebt om fatsoenlijk te reageren.

Geen keuzemogelijkheid

Apple geeft de gebruiker geen keuze als het gaat om Twitter. Wanneer je op een tweet klikt zal altijd de browser worden geopend die vervolgens naar Twitter.com gaat. Het merendeel van de gebruikers gebruikt echter een app en dus zou het logisch zijn als je er voor zou kunnen kiezen dat bij het klikken op een tweet de app geopend wordt.

Facebook intergratie pas in de herfst

Anders dan de demonstratie tijdens Apple’s WWDC deed vermoeden is er nog geen Facebook integratie beschikbaar. Dit is erg jammer omdat Apple juist deze intergratie zo uitgebreid belicht. Zeker is wel dat deze intergratie er aan zit te komen. Apple vermeldt op zijn website dat dit in de herfst zal zijn.