Het heeft even geduurd maar mijn bank, de ASN Bank heeft een app uitgebracht waarmee het voor iPhone-gebruikers mogelijk is om mobiel te bankieren.

Bankieren met de ASN Mobiel Bankieren app

Met de ASN Mobiel Bankieren app kun je eenvoudig via je iPhone het saldo, de bij- en afschrijvingen controleren natuurlijk geld overboeken. Voor het overboeken van geld kun je gebruik maken van het adressenboek dat al bestaat binnen de betaalportal op de website van ASN. Daarnaast is het betalen van een acceptgiro zéér gemakkelijk want met de camera van je iPhone zijn deze te scannen. De app vult alle gegevens voor je in behalve de naam van de ontvanger.

Eenmalige registratie na installatie

Om van de app ASN Mobiel Bankieren gebruik te maken, moet je na het installeren van de app de iPhone registreren. Dat kan met de ASN Digipas. Heb je die niet? Dan kun je de iPone registreren met je gebruikersnaam en wachtwoord. In dat geval is het alleen mogelijk om geld over te boeken naar een vaste tegenrekening of naar je eigen ASN spaarrekening.

Veiligheid voor alles

Mobiel Bankieren ASN Mobiel Bankieren app

Na registratie kies je een vijfcijferige identificatiecode waarmee je voortaan inlogt. Vervolgens is het mogelijk om een daglimiet in te stellen. Het daglimiet is het bedrag dat per dag besteed kan worden zonder de ASN Digipas. Let wel, dit geldt niet voor onbekende rekeningnummers. Hiervoor is altijd een Digipas nodig. Om de veiligheid te verhogen logt de app zichzelf uit wanneer je naar een andere applicatie schakelt of wanneer het scherm op stand-by gaat. Een nadeel van deze “strenge” beveiliging vind ik dat je niet even snel een rekeningnummer uit de mail kunt kopiëren. Wanneer je dit wilt zal je dit moeten doen voor je inlogt in de Mobiel Bankieren app.

Download de Mobiel Bankieren app

Bankier je bij de ASN Bank en ben je in het bezit van een iPhone? Download de Mobiel Bankieren app dan via de App Store.