We houden van motiverende verhalen, video’s, teksten en foto’s. Het internet geeft toegang de meer inspirerende dingen dan ooit tevoren. We hebben het nodig, meer dan ooit. Zo lijkt het. Zijn we niet meer in staat om onszelf te motiveren? Is mijn generatie verslaafd aan motivatie van buitenaf?

Zitten we opgesloten in veiligheid, in zorgen, de lijntjes, het verwachtingspatroon? Durven we onszelf nog wel te motiveren, tot het gaatje te gaan, succesvol te zijn?

Misschien is het zo, misschien niet. Als ik later groot ben wil ik niet constateren dat het zo was. Ik wil niet conformeren aan angst, remming, de stem in mijn hoofd die mij tegenspreekt. Het is tijd om op te staan. Tijd om te klimmen, centimeter voor centimeter. Doorgaan, vallen, hard vallen en doorgaan.

Omdat grenzen, net als angsten, vaak een illusie zijn.

Foto: epSos .de via Flickr CC: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)