Noem het een gevalletje valschade of domme pech, hoe je het ook het scherm van mijn geliefde iPhone was gebarsten. Mooi klote want dat kost sowieso een aardige duit. Wat  erger is, je moet ineens bedenken wat te doen. Repareren of vervangen, weken zonder telefoon is in de huidige maatschappij geen optie. Die keuze vond ik best moeilijk.

Tijd voor een iPhone 6s?

Wie het nieuws rondom telefoon een beetje volgt weet dat 9 september de iPhone 6s wordt gelanceerd.  Mijn huidige iPhone vervangen voor de iPhone 6s is dan ook een veel gehoorde suggestie. Zeker omdat mijn huidige telefoon bijna twee jaar oud is. Het enige nadeel, dit kost minmaal € 699,-.

Mijn iPhone werkt nog prima

Toen ik de iPhone  kocht ben ik er vanuit gegaan dat hij twee jaar mee zou gaan. De iPhone voldoet nog steeds aan mijn verwachting  en zonder gebroken scherm zou ik niet aan vervangen denken. De batterij is natuurlijk niet meer zoals twee jaar geleden. Dat is soms rot maar stopcontacten zijn overal.

Repareren is ook een optie

Je zou het soms bijna vergeten maar repareren is ook nog steeds een optie. Na een middagje surfen wist ik dat het vervangen van het scherm tussen de € 75,- en € 135,- kost.  Dit is aanzienlijk minder dan een nieuwe telefoon en beter voor het milieu.

Lastige keuze

Eerlijk gezegd heb ik er even over gedaan om een beslissing te nemen. Een nieuwe iPhone klinkt heel aanlokkelijk maar is financieel catastrofaal. Een voordeel dat ik dan een aantal jaren vooruit kan en natuurlijk voor minstens een maand ultra hip ben.

Maar weet je, hoe aanlokkelijk een nieuwe iPhone ook is. Ik koos voor een reparatie. Niet alleen is een reparatie binnen een uur gefixt. Een nieuwe iPhone kan ik niet op mijn brood smeren. En waarom zou je een goed werkend product eigenlijk vervangen? Nu hoop ik dat ik nog een jaar met deze telefoon kan doen. Lieve batterij houd nog even vol oké?