Wanneer ik tijdens redesign MartensMedia moet omschrijven in zes woorden komt er “Be great by being different” op papier te staan. De oplettende lezer heeft direct door dat dit maar vijf woorden zijn, maar dat raakt direct de kern. Ik ben anders en daarom geweldig.

Het doel is uit de toon vallen

Wie vandaag de dag wil opvallen moet fluisteren in plaats van schreeuwen, moet links waar andere rechts gaan en niet bang zijn om tegen de massa in te gaan. Creëren in plaats van volgen. Wees geweldig door anders te zijn.

Dubbele betekenis

In een maatschappij die leeft met de gedachte dat ‘gehandicapten’ achter de geraniums zitten heeft “Be great by being different” een diepere betekenis. Anders zijn betekent namelijk niet dat je minder bent. Sterker nog, anders zijn betekent niet toebehoren aan de eenheidsworst van deze maatschappij. Het anders benaderen van deze wereld levert nieuwe concepten op en zorgt voor ‘fluisteren in plaats van schreeuwen’

“Be great by being different” Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen. Design op een hoger niveau. “let’s make it great and different” en zo hebben we toch zes woorden.