Bewustwording ~ 1. het tot bewustzijn komen van zintuigelijke waarnemingen; 2. het ontwarren van de innerlijke drijfveren van een handeling, waardoor een moreel inzicht ontstaat; 3. het gaan beseffen.

Deze #WOT gaat over het woord bewustwording. Iets waar ik de laatste tijd tegen wil en dank veel mee bezig ben. Ik word mij bewust van mijn beperkingen en kom tot besef dat ik niet alles kan wat ik zou willen doen. Nu niet, nooit niet. Je daar bewust van worden is pijnlijk, eng en zeer ongemakkelijk maar de zelfde bewustwording zorgt ook voor rust. Als je je eenmaal bewust bent van het feit dat je geen superman bent dan kun je daar op inspelen.

Je kunt de eisen bijstellen, intenser genieten van dat wat je wel kan. Bewustwording op het gebied van je beperking is pijnlijk maar geeft uiteindelijk vrijheid. Beseffen dat het lopen van de marathon onbegonnen werk is is soms moeilijk. Maar dan hoef je tenminste niet op je tenen te lopen om het toch te proberen.

Andersom is het ook zo. Bewustwording op het gebied van je kwaliteiten is net zo waardevol als het bewust worden van je valkuilen. Je kunt je kwaliteiten uitbuiten, daar je energie in stoppen en onderweg zorgen dat je niet in je valkuil valt. Bewustwording: een zegen voor het creëren van reële doelen.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.