Ok, ik besluit weer eens mee te doen aan #WOT en dus open ik vol goede moed de bijbehorende pagina. Blaken?! Serieus? Dat zegt mij helemaal niets. Ik voel mij per direct weer jong en wijt het mijn jonge geest. Blaken zit niet in mijn standaard vocabulair. Dan moet ik ineens aan de uitdrukking “blaken van gezondheid” denken.

Blaken van positiviteit 

In de blog van Irene lees ik over blaken maar dan wel altijd in combinatie met iets positief. Nog nooit las ik iets in de vorm van “blakend in ellende verkeren” of iets dergelijks. Het moet dus wel iets goed zijn.

Nog even terug naar blaken van gezondheid

Dat doe ik de laatste tijd niet en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Dat is lastig, niet alleen voor mijn leven maar ook gewoon voor de mensen om mij heen. veel mensen vragen hoe het gaat, maar het antwoordt lijkt op een haperende LP met variaties op: “het gaat steeds iets vooruit maar het is nog niet veel.”. Niet echt bevredigend toch? Soms zou je spontaan zeggen dat ALLES goed gaat. Gewoon voor de variatie….

Ik ben blij dat mensen het vragen

Voor daar misverstanden over bestaan: ik vind het fijn als mensen vragen hoe het gaat. Gelukkig kan ik steeds vaker melden dat het iets beter gaat en dat er toch wat vooruitgang in zit. Nog even en ik blaak van gezondheid, mocht dat te lang duren dan pas ik gewoon de definitie van blaken aan.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.