Weet je wat leuk is? Bloggen. Ik geniet er echt van. Niet alleen van het schrijven van mijn eigen (schamele) blogjes maar vooral van het lezen van andermans blogs. Neem nou bijvoorbeeld het blog van Elja Daae (ja ik weet het, het is niet de eerste keer dat ik Elja aanhaal maar ze doet het zo leuk). Elja schrijft over alles, over marketing, haar eigen leven, bloggen enz enz. Weet je wat het leuke is aan Elja? Je ziet het haar schrijven en je hoort het haar zeggen. Haar blogs lijken af en toe bijna een transcriptie van haar leven. 

Dat is het met bloggen. Als mensen ‘regelmatig’ bloggen dan worden ze authentiek. Ze laten zien wie ze zijn, en wie ze echt zijn. Dat maakt het leuk. Geen over-geredigeerde artikelen uit de ochtendkrant maar echte meningen van echte mensen. Weet je wie dat ook doet? Henk-Jan, Mijn Moment is volgens mij het toppunt van authenticiteit. Het toppunt van jezelf laten zien.

Weet je wat ook leuk is, van die mensen die toveren met woorden zoals Jacob Jan. Eerlijk toegegeven, ik heb hem pas recentelijk ontdekt. (Ik ben niet zo’n linkjes klikker) maar het leest zo fijn. Het slaat ergens op maar vooral… daar is die weer authentiek.

Ook leuk, Frank Meeuwsen en Ernst-Jan. Gewoon beide leuk om te lezen. Hoewel Ernst-Jan de schrijverspen tijdelijk heeft neergelegd om zich te concentreren op zijn nieuwe baan. Erg jammer als je het mij vraag… (ik hoor niemand iets vragen maar dat kan ook niet).

Even terug naar de authenticiteit gebeuren. Ik denk echt dat dat de key-factor is. Dat gevoel dat iemand authentiek en zichzelf is. Dat zeg maar ECHT ZIJN. Dat is mooi! Ja, ok ik weet het… alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden dus het is ook wel een beetje eng. Maar eerlijk is eerlijk het levert wel de mooiste blogs op.

Ik blijf dat trouwens wel lastig vinden… Echt zijn. Ik meen het. Het is niet gemakkelijk. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden! Aan de andere kant, het heeft geen zin om een schijnbeeld op te zetten. Daar doe je niemand een plezier mee. Je lezers niet en jezelf niet. Toch vraag ik mij af: hoe authentiek ben ik nu eigenlijk? Ben ik wel authentiek of kijk ik bewonderend naar de mensen die het durven te zijn.