Voor het vak Advise a Social Media Solution moet ik bloggen over bloggen. Dat voelt als doceren over doceren, zingen over zingen of schrijven over schrijven. Aangezien dat de gewoonste zaak van de wereld is ga ik het nu dus hebben over bloggen.

Er zijn altijd — en er zullen altijd — van die mensen die vragen waarom je moet gaan bloggen. Op die vraag zijn honderden antwoorden gegeven en tien daarvan staan op de blog van Miriam.

Er zijn genoeg voorbeelden

Er zijn natuurlijk tientallen verhalen over succesvol bloggen. Zo werd Ernst-Jan Pfauth aangenomen bij NRC.NEXT vanwege zijn blog, werd de blog van Frank Janssen zijn bedrijf en zat ik al eens bij de directeur van de afdeling marketing en communicatie vanwege één artikel. Toch moet je het daar niet voor doen want succes is niet te vangen in een formule en al helemaal geen garantie.

Ooit begonnen op MSN Spaces, nu WordPress

Zelf begon ik ooit met bloggen op MSN SPACES (2004). maar al snel ging ik over op WordPress. Een platform wat ik tot op de dag van vandaag gebruik. Veel van mijn oude berichten zijn helaas niet meer beschikbaar omdat ik ooit vond dat ik ze moest verwijderen. Doet dat nooit! Je krijgt er later spijt van.

Bloggen omdat ik het leuk vind

Ik blog vandaag de dag omdat ik het leuk vind om mijn kennis en gebeurtenissen te delen. Mijn blog stelt mij niet alleen instaat om kennis te delen maar door mijn blog neem ik ook veel kennis tot mij. Vaak omdat ik die kennis wil gebruiken in artikelen. Een blog is voor mij dus een leerinstrument.

Zoals ik al eerder zei zijn er talloze blogs en boeken over bloggen. Als je wilt weten wat bloggen je allemaal kan bregen lees van vooral “Gij zult bloggen” en Sex, Blogs & Rock-‘N-Roll van de al eerder genoemde Ernst-Jan Pfauth.

*Deze blog is onderdeel van een reeks blogs tijdens de course advice a social media solution aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.