Boer zoekt vrouw, Wie is de Mol, The voice of Holland, er is altijd wel een programma die je tijdlijn laat exploderen. Leuk voor als je het programma volgt, vervelend wanneer je dit niet doet. Vrees niet, de oplossing is verbluffend simpel: je blokkeert de desbetreffende hashtag gewoon!

Gebruik een client

Hiervoor moet je helaas uitwijken naar een programma als TweetDeck of Hootsuite. Ooit was er een plug-in genaamd Proxlet die je instaat stelde om tweet’s te filteren op Twitter.com maar Twitter heeft deze extensie geblokkeerd. Tijd om een zogenoemde client te gebruiken.

Blokkeer in TweetDeck

Om bepaalde content te filteren ga je naar “settings” en vervolgens naar “Global filter” vul daar de hastag in en je bent klaar. Je kunt overigens ook personen en bronnen filteren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Foursquare-updates. Super handig!

Een schone tijdlijn

Heerlijk toch? Geen tweets over dingen die je niets interesseren. Heel Nederland mag dan Wie is de Mol kijken, jouw tijdlijn blijft vrij van de hashtag #WIDM. Het spreekt voor zich dat dit trucje niet alleen inzetbaar is voor Wie is de Mol maar voor alle tweets die je niet wilt zien.

Geen WIDM tweet's