Hele volksstammen zitten op zondagavond aan de buis gekluisterd door Boer Zoekt Vrouw. Tijdens en vlak na de aflevering volgt de ene na de andere koeienvlaai op social media over de saaiheid van ‘deze week’. Dus rijst de vraag: is het format van boerenkalverliefde niet onderhand uitgemolken? Mocht de KRO volgend jaar besluiten de koeien op stal te laten staan dan zijn hier een aantal alternatieven.

De Ware Jacob

In “De Ware Jacob” gaan vijf christelijke vrouwen op zoek naar hun Ware Jacob. De bekende logeerpartij vervangen we door de kerkdate en om het aan tafel spannend te houden mixen we de kerkstromingen. Vuurwerk aan tafel gegarandeerd! Iets wat dit seizoen nogal eens ontbrak.

Spast zoekt vast

In “Spast Zoekt Vast” volgen we vijf jongeren in de schokkende zoektocht naar de ware en krijgen we een uniek inkijkje in het leven van deze mensen. “Spast Zoekt Vast” zit vol met slechte grappen zoals “ik moet nog rijden” en “Hoe snel kan die van jou eigenlijk?”, maar bovenal volgt Spast Zoekt Vast” de iets wat gewone zoektocht naar liefde. Saaier dan een potje mens-erger-je-niet met boer Theo wordt het niet.

Make Music, Make Love

De Boer zoekt vrouw voor muzikanten. De brieven worden vervangen door zelfgeschreven liedjes. Daten gebeurt tussen de noten door en als het echt klikt met elkaar overnachten in de tourbus. Uiteindelijk draait alles natuurlijk om de vraag: wie moet er een toontje lager zingen en mag naar huis en wie had veel noten op de zang maar mag nog even blijven. Wie vormt samen de perfecte symfonie?

Harde liefde, zachte liefde

Voor de fans van GeileGeert… ik moet er niet aan denken, dat doet u zelf maar.

Het moge duidelijk zijn, met een beetje satire en humor is een alternatief format voor Boer Zoekt Vrouw zo gevonden. Nu maar hopen dat de KRO ook die moeite neemt om wat nieuws te bedenken en volgend jaar niet weer deze ouwe koe uit de sloot haalt.

Foto:Reginald Dierckx via Flickr CC: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)