Het is maandag negen uur als wij (tien eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design) aanschuiven voor het ontbijt. De enige echte kick-off van het Rivierenland project. De komende negen gaan wij samen op reis. Een reis zonder uitgestippeld plan en zonder een van te voren aangekondigd eindpunt. Het enige wat zeker is, is dat de reis negen weken gaat duren.

Check-in

Tijdens het ontbijt vroeg Guido ons om in te checken. Ik kreeg meteen de behoefte om grappen over Facebook te maken, maar heb mij ingehouden. “Check-in, Check-out” volgens Guido een gebruikelijke methode om een project of dag mee te beginnen. Hij vroeg ons te vertellen waarom wij voor dit project hebben gekozen en wat voor ons een drempel was om het te gaan doen.

Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik hou van dit soort projecten en mijn grootste drempel bleek pas te komen nadat ik voor dit project had gekozen. De onzekerheid over hoe dit project zou lopen bleek toch wel aanwezig. Maar zoals gezegd kwam deze twijfel pas na het besluit mee te doen. Zo traag als het kwam, zo snel was het weer weg. Ik hoop tijdens dit project te leren dat iets minder soms ook al goed is en ik probeer om mijzelf wat vrije tijd te gunnen. Twee punten die voor mij heel moeilijk zijn.

Brainstorm

Vrijwel direct na het ontbijt gingen wij van start met de eerste brainstorm. Er ontstond al snel een bord vol met mogelijke namen voor ons project. Het bord stond zo vol en een selectie van acht namen was het resultaat. gemaakt.

  • Fluminis Terra
  • Green Tech
  • Samenstroom
  • Krachtstroom
  • Babby.jpg ?!?
  • Tegenstroom
  • Krachtplant
  • Wervelstroom

Aangenaam, Wervelstroom is de naam

Het kiezen van een naam, dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Je wilt niet de eerste de beste naam, je wilt een goeie naam. Een naam die de essentie raakt. Uiteindelijk werd het WERVELSTROOM.

Ivo de Haas en Thom Pather: Wervelstroom staat voor de verandering die moet ontstaan binnen de groene en technische sector. Stroom legt de verbinding tussen de rivieren in Rivierenland en de elektrische stroom binnen de techniek. Wervel staat voor de verandering die nodig is die ervoor moet gaan zorgen dat mensen binnen het Rivierengebied zullen blijven.

Houston, we have lift-off. Het project is begonnen.