Als er in de wereld zulke commercials gemaakt worden dan vraag ik mij af waarom wij die nooit zien. Een mooie commercial als deze motiveert de mensheid toch? Waarom zitten we dan altijd naar de zoveelste autoreclame te kijken?! (Omdat die betalen voor de uitzendtijd.)

Neem nou deze commercial van More Than Medication®. In het begin zie je de jongen graffiti spuiten. Niet iets waar je normaal gesproken blij van wordt maar zo tegen het einde van de commercial is er die twist die zorgt voor een goed gevoel, een “dat wil ik ook”-gevoel.

Mij zet de commercial direct aan het denken. Wat als ik de commercial niet had afgekeken en na een paar seconden mijn oordeel geveld dan had ik nooit dat fijne gevoel gehad. Dan was het waardevolle deel van de commercial verloren gegaan. Ineens moet ik denken aan het echte leven. We staan zo snel klaar met ons oordeel, vaak zonder precies te weten hoe het zit. Wat als we ons oordeel nog even uitstellen en proberen achter de motieven te komen van daden die in eerste instantie niet heel positief zijn? Wat voor moois zou er dan komen….