Weet je wat mooi is, dat er van die commercials zijn waar je in het begin niet weet waar het over gaat. Dat je in het begin gewoon even mag genieten van de sfeer die word neergezet, van de mooie beelden. Dat je gewoon even op mag gaan in de commercial.

Je komt binnen in een huiskamer en hebt geen idee wat er precies aan de hand is. De muziek geeft rust en tegelijkertijd weet je dat er zo wat gaat gebeuren. Langzaam zweef je door de ruimte. De ene glimlach volgt de andere op. Vader zit op een stoel en moeder en dochter staan in slowmotion op. Ze omarmen de vader op een manier waarvan je zou willen dat het jou overkwam.

BAM, het zet je aan het denken

Dan ineens is BAM het gezin is de gordel voor de vader. Mooi hoe twee belangrijke thema’s aan elkaar gekoppeld worden. Het belangrijke gezin vormt zijn o zijn belangrijke gordel en is de redden bij een ernstig ongeluk. Daar kan je weer mooi een dag over nadenken.

Alleen maar een score

Weet je wat ook zo mooi is aan deze commercial. Hij is eenvoudig en ijzer sterk. Slechts één kamer. Geen grote explosie, Geen voice-over. Alleen de dramatiek van de score en de slowmotion.