“Never judge a book by its cover” die uitspraak kennen wij allemaal. Maar misschien moeten wij dit juist wel doen. De cover zegt veel over de inhoud van een magazine. Daarom 5 covers die ik mooi vind en waarom.

Computer Arts

Het mooie aan deze cover vind ik dat hij heel subtiel is. Normaliter zijn de covers van Computer Arts erg opvallend en net als deze cover ware kunstwerken. Deze afwijkende cover  zou voor mij een reden zijn om juist dit nummer te kopen. Hoewel het grootste gedeelte van de cover uit zwart bestaat is het compleet in evenwicht met het witte rondje waar de naam in staat. Opvallend is dat de naam relatief klein wordt weergegeven.Dit zou wat kunnen zeggen over de kwaliteit van dit blad en dat deze bij vrijwel iedereen bekend is.

Reading in dimensions

Een prachtig, maar eenvoudig vormgegeven cover. De kleur zilver spreekt mij erg aan. Hoewel er weinig informatie op de cover staat is wederom duidelijk waar het magazine over gaat.

 

 

The New Yorker

Deze cover is wederom subtiel en effectief. De bijna zwarte lucht en zwarte torens vertellen ons precies waar dit nummer over gaat.

 

 

 

The Sunday Times Magazine

Deze uitgave van The Sunday Times Magazine gaat over 9/11. Een prachtig illustratie met een dubbele lading. De Amerikaanse vlag brokkelt af (geloofwaardigheid als supermacht) en de springers van 9/11. Het mooie van deze cover is dat er enorm goed gebruik is gemaakt van witruimte en van bekende symbolen  zoals de Amerikaanse vlag.

 

Magnes

Prachtig in zijn eenvoud. Wederom zwart-wit en hier lijkt het wel of de afbeelding de pagina alvast voor je omslaat. Het is jammer dat ik de taal niet spreek. Om die reden is het dan ook lastig om de diepere betekenis achter deze cover te vinden

 

 

Conclusie

Ik vind deze magazine’s prachtig omdat ze relatief eenvoudig zijn. Daarnaast is de combinatie zwart/wit altijd mooi om te zien. Het ‘gebrek’ aan kleur is voor mij juist een toevoeging aan het geheel. Deze covers laten zien zien dat een cover meerdere betekenissen kan hebben.