Nog niet zo lang geleden schreef ik dat ik graag dagelijks wil bloggen. Tot nu toe is daar nog maar weinig van terecht gekomen. De ideeën zijn er genoeg maar die daadwerkelijk op papier zetten blijkt een probleem.

Genoeg ideeën

Gedurende de dag schieten er meerde onderwerpen door mijn hoofd. College’s zijn hier een wondermiddel voor evenals een goed gesprek of een gezellige avond. Meestal maak ik een snelle notitie en geef het idee de ruimte om te groeien.

Het gaat altijd fout

’s Avonds probeer ik een gefundeerde achtergrond te creëren voor mijn artikel. Wat je schrijft moet natuurlijk wel kloppen. Feiten gecheckt? Dan begint het staren naar de witte pixels want vanaf dan gaat het mis.

Waar ligt het dan aan

Waar het precies aan ligt weet ik nog niet. Het moet een combinatie zijn van verschillende factoren. Misschien zit het in mijn perfectionisme en leg ik de lat veel te hoog. Wellicht wil ik mijn blogs te graag van goeie inhoud voorzien waardoor ik krampachtig ga schrijven. Of misschien zet ik er te veel druk op. Ik ben er zeker van dat het een combinatie van deze factoren moet zijn.

Stop er dan gewoon mee

Je zou kunnen stellen dat het beter is om te stoppen met de (toch al mislukte) poging om dagelijks te bloggen. Gisteren was het bijna zover. De handdoek lag bijna in de ring. Tot dat ik deze lezing van Laura Kimball zag:

 

Gewoon een soort van planning

Wat mij betreft zijn er een aantal dingen erg interessant als je de video bekijkt. Laura Kimball heeft het over het maken van een schema zodat je weet waar je over gaat bloggen die dag. Ze heeft wel aan dat je flexibel moet zijn wat betreft de onderwerpen maar het is in ieder geval handig voor die ene dag dat je helemaal geen idee hebt.

Noteer alles

Volgens Laura Kimball is het handig als je overal en nergens aantekeningen kan maken voor je blog. Noteer alles wat je tegenkomt. Ergens is dit wel logisch want alles wat op papier staat zit niet meer in je hoofd. Door gedachtes te noteren verdwijnen ze uit je gedachten en dit geeft ruimte.

Zet een deadline

Laura Kimball beveelt aan om voor jezelf een deadline te stellen voor je artikel en te onderzoeken op welk tijdstip van de dag je het beste in staat bent om een blog te schrijven. Ergens allemaal heel logisch maar je moet er wel opkomen.

Nieuwe start

Omdat het eerdere expiriment om iedere dag te bloggen min of meer mislukt is vind ik dat het tijd is voor een nieuwe start. Zeg maar dagelijks bloggen poging twee. Morgen begin ik maar eens met het maken van een schema.