Vanavond zat ik in de trein terug vanuit Utrecht naar Ede en ineens vroeg ik mij af waarom ik niet iedere dag blog. Ik vind het immers leuk en volgens mij zitten er veel voordelen aan het dagelijks bloggen. Doordat je meer schrijft gaat dit op ten duur makkelijker en je traint jezelf een stuk discipline.

Al snel spookte er door mijn hoofd dat waarschijnlijk geen enkele lezer zit te wachten op een dagelijkse blog van mij. Ik heb vast niet iedere dag wat bijzonders te melden wat de moeite van het lezen waard is. Daarnaast heb ik laats nog besloten dat ik meer wil bloggen over vak gerelateerde onderwerpen en ik kan mij niet voorstellen dat ik iedere dag een zinvol artikel kan schrijven dat ook nog eens vak gerelateerd is.

Aan de andere kant vraag ik mij af of ik mijzelf niet veel te veel restricties opleg. Maak ik het mijzelf niet veel te moeilijk door allerlei (al dan niet) hoge eisen te stellen aan een blog? Is een blog niet juist te plek bij uitstek om te experimenteren en te vertellen wat mij bezig houdt?

Ik ben nooit zo van het hokjes denken geweest. Als het aan mij had gelegen dan was het hele systeem van denken in hokjes nooit uitgevonden. Het heeft de wereld niets dan ellende meegebracht. Ik denk daarom dat ik al mijn eisen de komende tijd aan de wilgen hang en gewoon lekker dagelijks ga bloggen. Wat denken jullie? Is het een goed idee om dagelijks te bloggen?