Dankbaarheid ~ 1) Blijk van erkentelijkheid 2) Danken 3) Erkentelijkheid 4) Erkentenis 5) Uiting van dank.

Dankbaarheid is een prachtig woord maar het is vooral iets wat je kunt zijn. Als ik aan dankbaarheid denk dan komt de afgelopen tijd in mijn hoofd voorbij. Hoe dankbaar ik soms kan zijn voor de kleinste dingen. Een lieve kaart van een vriend(in), een chat-gesprek, het moment dat het weer lukt om voor langer dan twee uur uit bed te zijn. Ik ben er dankbaar voor.

Dankbaar voor de gewone dingen

De afgelopen tijd heb ik geleerd dat je ook dankbaar moet zijn voor de kleine dingen in het leven. Dat je met vrienden op een terras bier drinkt is normaal tot het niet meer gaat. Het liefst zou ik zeggen dat alle gewone dingen in het leven eigenlijk heel bijzonder zijn. Ergens is dat best wel vreemd he, de gewone dingen die heel ter gelijker tijd heel bijzonder zijn.

Zelfs dankbaar voor vervelende dingen

Terug naar dankbaarheid. Je kunt dankbaar zijn voor de gekste dingen. Ook voor dingen waar je normaal niet blij van wordt. Als je kiespijn hebt en je gaat naar de tandarts dan ben je vast dankbaar als de tandarts de pijn weghaalt. Dat terwijl de meeste mensen helemaal geen fan van de tandarts zijn. Dankbaarheid, iets wat je vooral BENT en soms om de meest gekke dingen. Een eerste college-dag bijvoorbeeld. Ik ben dankbaar dat ik er vandaag weer kon zijn.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.