Zo, we zijn nu een aantal weken onderweg met Wervelstroom en ik moet zeggen, het gaat ontzettend lekker. We hebben een prachtig team en doen dingen waar ik van te voren niet van had gedacht dat we die zouden kunnen.

Eerste beoordeling

Vandaag was de eerste beoordeling binnen dit project. Het moment waar ik altijd tegenop zie. Het voelt voor mij als “het moment van de waarheid” en hoewel ik een redelijk goed gevoel heb over mijn werkzaamheden binnen Wervelstroom vierde de twijfel vandaag hoogtij. Je weet immers niet wat andere over je invullen.

Druk maken om niets

Zoals altijd liep ik mijzelf weer eens goed op te vreten. Ben ik wel goed genoeg bezig? En ja, eigenlijk weet ik dat wel want ik krijg complimenten genoeg, maar heb moeite om die te ontvangen. Kortom, ik was best zenuwachtig voor de IPV. Toen ik de lijst zag met mijn punten werd het al snel duidelijk. Ik had mij weer eens druk gemaakt om niets.

Je werkt te hard

Eigenlijk was alles positief behalve: “weet zijn tijd goed in te delen.”. Daar had ik van twee mensen minpunten gekregen. Dat betekend overigens niet dat ik niet goed werk. Het tegendeel is volgens mijn teamleden waar. Ik werk te hard.

Ze hebben een punt

Laat ik voor één keer in mijn leven niet de eigenwijze man gaan uithangen en zeggen dat ze een punt hebben. Ik werk inderdaad hard, maar wat moet ik anders… Dingen moeten gewoon af en zoveel tijd hebben we niet voor wat we allemaal moeten doen. Ik werk inderdaad hard, soms te hard…. Dat zit gewoon in mij. Het is inderdaad wel een punt van aandacht.

Feedback

Het was erg leuk om te lezen wat sommige teamleden als commentaar gegeven hadden. Zo schreef Paul bijvoorbeeld:

Waarschijnlijk de meest actieve werker in de groep. Is constant bezig en denkt constant na over het project. Nadeel is dat dit hem soms kan overweldigen en hij moet oppassen dat hij zich niet overwerkt.

Ivo was wat korter en om zijn commentaar kan ik niet heen:

Eelco werkt te veel!

Sabrina had ook nog het één en ander te zeggen. Zij schreef namelijk:

Verduidelijkt zijn visie op verschillende manieren, is er als eerste en gaat als laatste weg en helpt iedereen! Is bereidt iedereen te helpen en te ondersteunen en op een positieve manier feedback te geven. Past de feedback duidelijk toe.

Allemaal hele goeie feedback, ik zou er nog veel over willen zeggen maar ik heb deze week als leerdoel dat ik alleen maar dankjewel zeg op het moment dat ik feedback krijg. Daarom hou ik het bij dankjewel. Een dankjewel waar ik stiekem een traantje om laat. Ik moet toch maar eens kijken hoe ik mijn tijd wat beter in kan delen.