Logo: De Beste Singer-Songwriter van NederlandHet paard van Troje zat gisteravond afgeladen vol voor de finale van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Het programma waarin 3FM-dj Giel Beelen ruimte gaf aan artiesten die hun eigen muziek schrijven. 

Ik mocht erbij zijn

Ergens voelt het nog heel onwerkelijk. Via de zij-ingang naar binnen, met de lift omhoog en als een van de eerste in de zaal aanwezig en daarom helemaal vooraan. Toch was het gisteren echt zo. De finale was geen feestje wat ik vanaf de bank moest beleven, ik mocht erbij zijn. Dat was puur genieten en natuurlijk camera’s tellen, crew volgen en trucjes afkijken. Want ik kon het natuurlijk weer niet laten.

 

Zeven finalisten, zeven talenten, zeven keer plezier

Zingen kunnen ze allemaal. Talent, daar ontbreekt het niet aan en eigenlijk zijn het allemaal winnaars. Ik weet het, dat klinkt gemakkelijk en dat is het ook. Toch denk ik dat het zo is. Alle zeven gaven ze gisteren een mooie show weg en alle zeven hebben een groeicurve doorgemaakt waar je u tegen zegt. Ze stonden gisteravond allemaal als een huis en allemaal hebben ze iets unieks. Dat Douwe Bob Posthuma heeft gewonnen was voor mij geen verrassing, maar alle zeven talenten waren een genot om naar te kijken.

Minds eye tramp maar dan anders

Zelf ben ik gisteren het meest verrast door Rogier Pelgrim. Het is geen geheim dat Rogier een zeer goede vriend van mij is en ik ben daarom verre van onpartijdig maar zijn nieuwe versie van Minds eye tramp is een complete verrassing. Deze versie swingt de pan uit en even dacht ik dat het Paard afgebroken zou worden.  Vernieuwend, vertrouwd zullen we maar zeggen.

Douwe Bob terechte winnaar

Hoezeer ik ook fan ben van Rogier, Douwe Bob is de terechte winnaar van het programma. Hij heeft iets waar ik geen woorden voor heb. Zijn liedje Multicolored Angel lijkt te zijn gemaakt op een andere planeet. Gevoelig swingt het alsof de aarde even stilstaat. Puur genot.

De finale van De beste singer songwriter van Nederland was een waar feest wat mij altijd zal bijblijven.