Het logo van Frankwatching

We kennen ze allemaal wel. Van die succesverhalen van mensen die door middel van Sociale Media werk vinden, hun droom verwezenlijken of waarbij het leven ineens een rare vlucht neemt. Dat gebeurde ook bij mij toen één simpele tweet de lucht in ging.

Omdat ik het niet kon laten…

Het begon allemaal toen Renee Preijde een blog schreef tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax. Ze ontving op die blog een enorme hoeveelheid reacties via Facebook maar toen ik op haar website keek werd geen van deze reacties getoond. Doodzonde en dus greep ik de telefoon. Wat volgde was een Skype-gesprek van ongeveer anderhalf uur. Maar nog belangrijker deze tweet:

Nietsvermoedend in dorp

Twee dagen later liep ik nietsvermoedend in het dorp toen mijn telefoon begon te brullen. Natuurlijk was ik net te laat en kreeg ik binnen enkele seconden een WhatsApp bericht. Of ik met spoed terug kon bellen want Renee had naar eigen zeggen ‘leuk’ nieuws. Ergens had ik het gevoel dat dit geen moment kon wachten en dus belde ik midden op staat terug.

Het telefoon gesprek met Renee

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer precies weet hoe Renee het heeft gezegd maar het komt op het volgende neer:

Hoi Eelco, Ik heb leuk nieuws of althans ik denk dat je het wel leuk vindt. Weet je nog dat wij dat skype-gesprek hadden waarna ik die tweet verstuurde? Ja, natuurlijk Renee! Nou mijn baas heeft die tweet ook gezien en daarna je website bekeken, en nu vraag hij of hij je een keer mag bellen want wij hebben eigenlijk een editor nodig. Of hij mij mag bellen???? Hallo het is Frankwatching! Waarom vraag je nog of het mag? Natuurlijk! Was mijn antwoord.

Stiekem deed ik een vreugdedansje en het is maar goed dat ze dat niet zag via de telefoon. Nog binnen het halfuur besloot ik om iedereen te volgen via Twitter en zo het eerste contact te leggen.

Van Twitter contact tot Skype sollicitatie

Na het eerste Twitter contact met Frank Janssen volgde al snel een skype-sollicitatie. Een week later volgde het zelfde maar dit keer niet alleen met Frank Janssen maar tevens met Pelpina Trip. Een zéér fijn gesprek volgde en nog geen anderhalf uur later nadat ik met zweethandjes de verbinding legde was ik aangenomen.

Dankzij één simpele tweet werk ik bij Frankwatching.com. De grootste website van Nederland op het gebied van marketing, communicatie, social media, mobiel, user experience en nieuwe media. Sindsdien mag ik meehelpen bouwen aan dit mooie merk. En dat mag ik doen samen met een groep van bijzonder inspirerende mensen. Zo zie je maar wéér, het hebben van een eigen blog en actief zijn op sociale media kan heel veel brengen.