Toptennisster Esther Vergeer neemt per direct afscheid van het tennis. De 31-jarige Vergeer won in haar carrière alles wat er te winnen viel. Ze was tien jaar lang ongeslagen en won in die periode 470 duel s op rij. Ze kreeg tijdens die reeks slechts één matchpoint tegen. Ze won zeven keer goud op de Paralympische Spelen en pakte 27 Grand Slam-titels.

Voor Londen dacht Vergeer al aan stoppen

Voor de Paralympische Spelen in Londen dacht Vergeer al aan stoppen. Ze heeft dit naar eigen zeggen verborgen gehouden omdat ze vond dat Londen niet om haar afscheid zou moeten draaien maar om de Spelen.

Media-aandacht voor de sport

Met het stoppen van Vergeet verliest de wereld van het rolstoeltennis zijn gezicht.  Vergeer was goed voor media-aandacht en de acceptatie van de gehandicaptensport binnen de mediawereld. Tijdens de Paralympische Spelen ni Londen werden er vele documentaires over haar uitgezonden en haar finale-wedstrijd werd live uitgezonden op Nederland1. Laten we hopen dat met het stoppen van Vergeer niet de aandacht voor de sport wegvalt.

Genieten van het leven

Nu Esther haar racket aan de muur hangt eindigt er een tijdperk. Als ik aan Esther denk dan zie ik een vrouw die alles uit het leven haalt. Haar tenniscarrière is dan misschien voorbij, deze vrouw gaat genieten van alles wat het leven nog meer te bieden heeft. Esther bedankt!