Het begon allemaal met deze geweldige reclamespot van Triodos bank. De nadruk van deze reclamespot ligt op de keuzes die wij als mens dagelijks maken. Die keuzes, hoe klein ze ook zijn hebben invloed op de wereld om ons heen. Mede door dit spotje besloot ik na te over mijn keuze wat betreft bankkieren.

Sinds jaar en dag bij ABN AMRO

Al sinds jaar en dag zit ik bij de ABN AMRO en eigenlijk is dat nooit een hele bewuste keuze geweest. Dat is gewoon zo gelopen omdat mijn ouders daar ooit een spaarrekening hebben geopend. Omdat ik alles graag overzichtelijk heb besloot ik ook betaalrekening te openen bij die zelfde bank. Inmiddels zijn wij jaren verder en vind ik het tijd om eens kritisch naar mijn bank te kijken.

De Eerlijke Bankwijzer maakt het overzichtelijk

Score ABN AMRO bij de eerlijke bankwijzerDoor middel van de Eerlijke Bankwijzer heb ik inzichtelijk gekregen de ABN AMRO scoort op onderdelen als: Klimaatverandering, bonusbeleid, transparantie, belasting & corruptie. Hoewel ABN AMRO niet dramatisch scoort waren de cijfers in combinatie met mijn persoonlijke ervaring van de laatste tijd reden genoeg om over te stappen naar een andere bank.

 

Maar welke bank dan?

Als je besluit over te stappen dan dient zich de vraag ‘Voor welke bank kies je dank wel?’ Dat was voor mij geen gemakkelijke keuze maar er waren direct twee opties. Wat mij betreft kon ik kiezen uit Triodos en ASN Bank. Beide presteren goed op de eerlijke bankwijzer. Uiteindelijk werd het ASN bank.

Score ASN Bank bij de eerlijke bankwijzer

Score ASN Bank bij de eerlijke bankwijzer

Score Triodos bank bij de eerlijke bankwijzer

Score Triodos bank bij de eerlijke bankwijzer

Locatie, rente en App geven de doorslag

Bij het kiezen van een nieuwe bank gaven de locatie van het hoofdgebouw, de rente en het wel of niet hebben van een app de doorslag. ASN Bank heeft zijn hoofdgebouw in Den Haag. Dit is voor mij goed bereikbaar en het heeft een hogere rente dan Triodos. Maar toch was dit voor mij niet de hoofdreden om te kiezen voor ASN Bank. Dat ASN Bank een App gaf de uiteindelijke doorslag. Ik vind het namelijk belangrijk om altijd mijn saldo te kunnen checken en ik wil dit gewoon via mijn mobiel kunnen doen.

Kijk zelf ook naar de score van jouw bank

Ik raad iedereen aan om eens te kijken hoe zijn of haar bank scoort op de eerlijke bankwijzer. Ik denk dat het helemaal geen kwaad kan om te kijken waar jouw bank zijn geld insteekt. Laten we eerlijk zijn. Het zijn wel jouw spaarcenten waar mee geïnvesteerd wordt in dingen die eventueel schadelijk zijn voor milieu, mens en dier.