Dingus ~ Een benaming voor iets waar wij even de naam niet voor weten. Dingus, een veel gebruikt woord maar een woord zonder ‘echte’ betekenis. De context bepaalt wat dingus is.

Dingus is niets anders dan een uitweg

Het lijkt mij een ondankbare taak om het woord te zijn voor alles waarvan de waarde constant varieert. Dingus kan immers alles zijn, van een volle vuilniszak tot de kroon van een prins. Dingus alles maar ook niets, een simpele uitweg voor het tijdelijk falen van ons vocabulair.

is dingus een teken dat de wereld te snel draait?

Gek woord dat ‘dingus’. Ik vraag mij af of we minder zouden dingussen als we wat meer de tijd zouden nemen om onze woorden te overdenken. Een soort van slow talk. Gewoon eerst nadenken wat je nu eigenlijk wilt zeggen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet op een woord kunt komen, maar onze taal heeft zoveel alternatieven die beter zijn dan dingus.

Je weet wel dingus

Als je het persé in je vocabulair wilt houden, zullen we dan afspreken dat je het nooit meer gebruikt voor iemand? Dat vind ik zo raar. Ik weet niet of het zo is maar voor mijn gevoel komt dingus van dingen. Laten we eerlijk zijn. Dingus de vriend van dingus is nou niet echt helder.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.