Gisteren vertelde ik dat ik het niet eens ben met mijn DNA test. Met de uitspraak ‘We agree to disagree’ eindigde ik mijn bericht. Inmiddels heb ik er een nacht over geslapen en heb ik na kunnen denken over de juiste formulering. De waarheid is dat ik er nog steeds niet uit ben.

In elke leugen zit een kern van waarheid

Ooit zei ik tegen een vriend ‘in elke leugen zit een kern van waarheid’ en ik denk dat dit ook geldt voor deze test. Het is op zich een mooie test, alleen om mij nu te kwalificeren als ‘niet open’ en ‘iemand met weinig inlevingsvermogen’. Daar gaat de test mis.

Leren uit het leven

Kortweg zou ik deze onjuistheden kunnen verdedigen met het commentaar dat is van mijn vrienden te horen krijg dat ik altijd zo meelevend ben en dat men zich meestal verbaast over mijn openheid. Helaas voor mij is deze beargumentatie nogal zwakjes. Ik zou met voorbeelden uit de praktijk kunnen komen, maar wie zegt jullie dat deze echt gebeurt zijn? Juist, dat weet je nooit zeker en daarom daag jullie je uit om het zelf te ervaren. Test gewoon maar eens hoe open ik ben.

De kern van waarheid is aanwezig

De rest van de rest komt trouwens best overeen, Zo houd ik erg van design, maar gaat het toch vooral om de functionaliteit van producten. Ik geloof in de combinatie van functionaliteit en design. en geef ik niets om de op dit moment heersende stijl. Ik bepaal lekker mijn eigen stijl. Ik hou ook best van dromen, maar dan wel het liefst zonder de realiteitszin te verliezen.

Goed, gelukkig leven wij in een vrij land en daarom zeg ik nog steeds niet eens met de uitslag van mijn DNA. In de toekomst zal ik de test nog eens maken. Eens kijken of ik dan meer inzicht heb gelijken of dat de test dan is bijgedraaid.