Maandag zijn wij als een als een haas van start gegaan. Binnen een dag hadden wij een naam. De naam Werverstroom. De zelfde dag nog is de url geclaimd. De maandagavond/dinsdag stond voor mij in het teken van DNS, mail, instellingen en andere technieken.

Naar de doelgroep toe

Op maandag hebben wij direct een afspraak gemaakt om dinsdag langs te gaan bij ROC Rivor. Omdat het geen zin heeft om daar met tien man op de stoep te staan is er een deel van de groep naartoe gegaan. Het doel: Inleven in de doelgroep en er kennis mee maken.

Logo’s maken

Bij een naam hoort natuurlijk een logo. Het duurde dan ook niet lang of de eerste schetsen stonden op papier of in illustrator. Het is leuk om te zien hoe actief iedereen was.

DNS servers, mail

Om je de waarheid te zegen waren de meeste dingen al maandagavond geregeld, maar als team moeten wij goed kunnen communiceren. Daarom gebruiken wij de maildienst van Google gekoppeld aan onze website. Om dit mogelijk te maken moest de DNS van onze website aangepast worden. Daarnaast moest elk mail-adres handmatig aangemaakt worden.

Twitter. Vimeo en andere communicatie middellen

Onze website gaat draaien op WordPress. Een prachtig systeem dat heel gebruiksvriendelijk is. De komende week zal worden gebruikt om de website vorm te geven. Daarnaast zijn de Twitter, vimeo en andere kanalen aangemaakt. Zeer snel zal osn mooie project te volgens zijn op Werverstroom.org

Laten we het indelen

In de middag liep ik over de gang, toen kwam bij mij het besef dat wij heel goed bezig zijn, maar dat er officieel nog geen taakverdeling was. Alles was zo natuurlijk gegaan. Daarom hebben wij als groep toch even een officiële taakverdeling gemaakt. Ik zou zeggen: Maak kennis met de teams:

Wervelstroom: de teams

Leermoment van de dag

Als het gaat om leerpunten dan heb ik vandaag geleerd dat het belangrijk is om soms wat langzamer te lopen. Ik had een groot gedeelte van mijn maandagavond gebruikt om alles aan te vragen en in te stellen, maar ik kwam er de volgende dag achter dat ik dit ook gewoon rustig die dag had kunnen doen. Typisch voorbeeldje van mijn leerpunt. Ik moet mijzelf ook wat vrije tijd gunnen. Om daar direct wat aan te doen heb ik die avond mijn laptop niet mee neer huis genomen. Een “verplichte” avond vrij was het gevolg.