Wat zou er gebeuren als mensen elkaars dromen zouden weten? Zouden we elkaar dan helpen om die dromen waar te maken of zouden we kiezen voor ons eigen succes? Hoe zouden we reageren op een droom die onze eigen droom in de weg staat? Wat we zouden doen is voor mij een raadsel en misschien is dat maar goed ook…

Deel je droom

Gelukkig ga ik niet over de wereld en misschien nog wel beter, ik weet het antwoord op die vraag niet. Toch lijkt het mij een goed idee als we eens wat vaker onze dromen zouden delen. Misschien komen we er achter dat onze dromen niet veel van elkaar verschillen. Misschien zien we dan mogelijkheden om elkaar te helpen die droom waar te maken. Misschien kunnen we elkaar op die manier inspireren om ook te dromen. Een mens zonder dromen is immers armer dan een mens zonder geld.

Durf te dromen

Dat is iets wat ik de laatste weken tegen mijzelf zeg. Ik sta mijzelf toe om te dromen. Hoe vreemd die droom misschien ook is. Ja, ik mag van mijzelf dromen over een grote montagestudio, een reis naar Amerika, het halen van mijn propedeuse, het hebben van een eigen bedrijf, bungeejumpen vanaf de brug in Sidney en het hebben van een gezin. Ik durf weer te dromen en ik geloof me, het is fijn. Dus ik zou willen zeggen: Droom!

Niet alles kan

Ik weet echt wel dat niet alles wat ik droom daadwerkelijk kan. Ik droom ook echt wel eens dingen die niet kunnen. Ik droom bijvoorbeeld wel eens van hardlopen, zwoegen door de woestijn om vervolgens een piramide te beklimmen. Spannend maar onhaalbaar. Althans zo kijk ik er nu tegenaan. Wie weet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren.

Deel

Zoals al eerder gezegd, ik zou niet weten wat er gebeurt als mensen elkaar hun dromen vertellen. Ik denk dat ik het de komende tijd maar eens ga proberen. Hoe mensen reageren is aan hun…