Is het echt waar, is dit het land waarop ik geacht word trots te zijn? Misselijk ben ik er van!

Het Nederland waarin ik vanmorgen ben ontwaakt lijkt in de verste verte niet op het Nederland waar ik zou willen wonen. Beste Geert, Marokkaanse Nederlanders zijn Nederlanders. Minder Marokkaanse Nederlanders is minder Nederland.

Geert zegt desgewenst in een toelichting dat het hem niet gaat om Marokkanen in het algemeen maar om criminele Marokkanen. Hij snapt zelfs niet waarom men er zo’n ophef over maakt. Het staat immers gewoon in het verkiezingsprogramma van de PVV. Alsof hij wil zeggen: ‘mens doe niet zo moeilijk, ga buitenspelen.’

Geert snapt het heus wel, hij is geen domme jongen. Het woordje ‘crimineel’ weglaten is een bewuste keuze. Geert weegt zijn woorden, zijn daden en hij weet echt wel wat zijn woorden gaan doen in de media en op straat.

Ergens hoop ik dat zijn aanhang niet precies wisten wat ze gisteravond deden doen ze massaal “minder, minder minder” riepen. Ik hoop het, maar vrees het ergste. Weet je wat ook erg is? De politiek keurt het af maar daar blijft het bij. Volgende week zitten ze gewoon weer met Geert in de Tweede Kamer. Geert gedraagt zich als een onaantastbare politicus maar wat wil je ook met zo’n leger van bewaking om je heen en de rest van Den Haag die er geen consequenties aan verbindt.

Misselijk ben ik er van. Minder Marokkanen? Minder criminele Marokkanen? Terug naar eigen land? Geert, Marokkaanse Nederlanders horen in Nederland en een criminele Marokkaanse Nederlander hoort in de cel. Een Nederlandse cel wel te verstaan.

Normaliter blijf ik ver van politieke zaken maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering