Vandaag begint het nieuwe blok waarin in de vakken Direct E-mail en Portal volg. Naast deze twee nieuwe vakken zal ik het vak Immercive space herkansen. Dit wordt een druk blok.

C-project gehaald

In het vorige blok werkte ik samen met negen fantastische medestudenten aan het project Wervelstroom. Een prachtig project dat iedere minuut van inspanning waard is geweest. Het was zeer leerzaam en wij hebben alle registers en kasten opengetrokken. Iedereen heeft het project positief afgerond en mag dus 15 studiepunten bijschrijven. Voor de mensen die er geïnteresseerd in zijn… ik kreeg een negen van mijn docenten. Maar nu is het dus tijd voor het nieuwe blok.

Portal

“In onze samenleving moet je steeds meer weten van steeds meer. De samenleving wordt kennisintensiever. Kennis verandert van informatie is een must. Dit kun je doen met behulp van een portal. Een portal is in haar eenvoudigste vorm een startpagina zoals die er vele zijn op internet. Je maakt een startpagina van een bedrijf waar de bezoeker na inloggen die informatie krijgt die voor hem of haar is bedoeld; een klant krijgt op de klant gerichte informatie en de medewerker op zijn werk gerichte informatie. Via de portal krijgt iedere groep gepersonifieerd toegang tot de informatie die voor hem of haar bedoeld is.“ aldus de studiehandleiding.

Die portal gaan wij trouwens bouwen met Joomla dus ik ben benieuwd. Mijn ervaringen met dit systeem zijn niet zo best. Toch heb ik er reuze veel zin in. Nu maar hopen dat het systeem volwassen in geworden.

Direct mail

Je maakt een creatieve, originele, op de doelgroep afgestemde direct e-mail. Deze wordt gevuld vanuit een database,volgens de fasering: analyseren, ontwerpen,realiseren en evalueren. Tijdens de course leer je gebruik te maken van de nieuwste direct-marketing inzichten (direct marketing 2.0). Doelgroepgericht ontwerpen en schrijven is ook een onderdeel van direct E-mail. Daarnaast staat het creatieve proces centraal.

Ook leer je hoe de direct E-mail bij de juiste doelgroep in de mailbox komt, om daarmee de eerder gedefinieerde communicatiebehoeften te vervullen. Hierbij maak je gebruik van een database. Je krijgt daarbij inzicht in het verband tussen marketingvraagstukken en gegevensstructuren.

Ik ben er helemaal klaar voor

Goed, dat is dus wat ik dit blok ga doen. Ik ben er helemaal klaar voor. Mijn nieuwe studieboeken zitten in mijn tas, het rooster staat in mijn agenda en alle studiehandleidingen zijn doorgelezen. Laat het nieuwe blok maar beginnen en als het ik goed heb dan beginnen wij met Carlo Verhaar. Dat gaat leuk worden, ik heb er zin in!