Een beetje gek is het wel, de collegezaal waar ik amper twee jaar geleden mijn diploma ondertekende was vandaag het decor voor mijn eerste gastcollege. Een gastcollege over social media en personal branding en hoe dat kan helpen bij het vinden van een baan. Speciaal voor de vierdejaars video van het ROC A12 in Ede.

Na een korte introductie begon ik met het belang van personal branding. Social media zijn geen doel maar een middel om een doel te bereiken. Pas als je een doel hebt kun je heel bewust social media inzetten om dat doel te bereiken.

Tijdens mijn gastcollege sprak ik over Facebook, privacy, Twitter, bloggen, Google+ en allerlei andere zaken. De rode draad? Zorg dat je online aanwezigheid positief uitpakt in het ofline leven. Wees je bewust van wat je online doet en wees je bewust want andere online kunnen doen. Laat social media voor- in plaats van tegen je werken.

Ik heb er ontzettend van genoten. De reacties zijn positief en ik zou het zo weer doen, dat komt even goed uit want het tweede gastcollege staat alweer gepland. En als het aan een van de studenten ligt kom ik nog vaker terug. Hij twitterde nog tijdens het college:

Schermafbeelding 2013-01-23 om 22.34.57

en even later:

Schermafbeelding 2013-01-23 om 22.33.46

Een beter compliment is er niet. Ik zie uit naar de volgende keer.