Het is me wat, één miljoen like’s en men krijgt een puppy, kat, stripper, gratis kleding of zelfs seks en dat door het plaatsen van een foto op Facebook. Weet iemand hoe het zover heeft kunnen komen? Vele denken dat het is begonnen met die vijf kinderen die graag een puppy zouden willen, maar niets is minder waar.

Duizend like's voor een katHet begon allemaal met de zevenjarige Remi en zijn zusje Evelyn. Remi bleef maar zeuren om een kat en dus maakte zijn vader Dan een afspraak met hem. “Als jij duizend likes krijgt op één foto dan krijg jij een kat.” Die kat kwam er want op 8 november 2012 werd deze foto online op Facebook gezet en in totaal meer dan 131.214 geliked.

 

Vervolgens kwam op 15 januari 2013 Twogirlsandapuppy en die actie werd wereldnieuws. Hoe het verder liep is algemeen bekend en vanaf dat moment was het hek van de dam. Facebook staat inmiddels vol met de ‘One Million Likes’ acties. Niet verwonderlijk want als iets werkt proberen we het allemaal. ABCNews maakte er een mooie slideshow van.

Likes voor seksGek hoe dat werkt, een persoon doet iets en dat blijkt te werken, vervolgens komt er iemand die het probeert te overtreffen en uiteindelijk eindigt met “seks voor likes”. In het geval van ‘seks voor likes’ schijnt het meisje gezegd te hebben dat ze niet had verwacht dat de foto een miljoen likes zou krijgen.

 

 

Een tikkeltje naïef vind je ook niet? Alsof je anno 2013 nog niet weet de dit soort dingen een viraal effect met zich mee brengen. Niet verwonderlijk trouwens als de wereldpers er lucht van krijgt. Zelfs RTL schreef en sprak er over. Het is dan toch jammer dat we deze foto dan weer niet op tv zien.

Likes voor orgaandonatie

Maar ja, seks verkoopt nu eenmaal beter dan orgaandonatie…..
Toch mooi dat de kinderen van Samantha Carroll iets positiefs doen met dit absurde fenomeen.