Het is iets voor drieën als Twitter aangeeft dat ik een @mention heb ontvangen. Ik bevind mij op dat moment in de collegebanken maar besluit toch even te kijken.

https://twitter.com/martijnvs/status/303501875532156928

Lichtelijk verstrooid en in een verwoede poging om het college te volgen, mis ik wat hier zojuist heeft plaatsgevonden. Mijn reactie:

Het blijkt te gaan om een tweet van 3FM-dj Michiel Veenstra. In zijn tweet vermeldt hij het artikel wat ik een paar dagen geleden heb geschreven.

Wat er in het daaropvolgende uur gebeurde kan ik eigenlijk niet helemaal bevatten. Mijn website ontvangt normaal zo’n 50 tot 100 unieke bezoekers per dag maar in één uur tijd mocht ik het tienvoudige aantal bezoekers ontvangen.

Gek is dat, het is geen uitzonderlijk bericht, geen hoogstaande literatuur en toch was het blijkbaar de moeite van het tweeten waard. Ik ken de kracht van social media maar ik had niet verwacht ooit zoveel bezoeker te mogen ontvangen. Met geen enkel bericht, en al helemaal niet met dit bericht.

Een tweet van Michiel Veenstra leverde mij 1146 bezoekers op. Dat had ik mij nooit kunnen bedenken, helemaal niet toen ik om bijna middernacht in het beetje licht van mijn nachtlampje het bericht schreef.

Michiel Veenstra bedankt voor je tweet. Hopelijk heb je genoten van je Twitter-archief. Als ik je tweet’s mag geloven wel.