Een week zonder internet, zou dat nog kunnen in deze maatschappij? Zouden we überhaupt nog één dag zonder kunnen? Ik vraag het mij al weken af. Hoe zou het zijn als ik een week geen internet zou hebben? Dan bedoel ik natuurlijk wel een werkweek en geen zomervakantie waar je toch met je kont in het zand ligt.

Geen informatie meer

Het ergste lijkt mij nog wel dat je geen toegang meer het tot informatie. Laten we eerlijk zijn, het internet weet alles. Een Photoshop probleem? Het internet geeft het antwoord. Om niet te spreken over de berg informatie die je dagelijks via nieuwssites, vrienden op Facebook of blogs tot je komt. Nee, een week zonder internet lijkt mij verschrikkelijk.

Internet als muziekbibliotheek

Het is internet is mijn muziekbibliotheek. Ik zou het bijna vergeten maar ook Spotify heeft internet nodig om te kunnen functioneren. Gek is dat eigenlijk, je gebruikt een dienst en ergens weet je dat het internet nodig heeft om te kunnen werken maar voor je het de eerste keer gebruikt ben je dat alweer vergeten.

Check, check, check

Als het even kan check ik het laatste nieuws, luister ik muziek en stuur ik snel even een tweet of lees ik een aantal blogs. Soms vraag ik mij af of het een bezigheidstherapie is. Hoe komt het toch dat ik ieder stil moment van de dag snel naar mijn telefoon grijp om het laatste nieuws te lezen. Wat is er mis met de cd’s die in de kast staan? Ja, ze zijn wat ouder maar ook dat heeft soms zijn charmes.

Een week zonder internet, ik zou het niet kunnen. Ik hou van informatie, lees graag blogs en ik hou van sociale media. Dat een week missen, ik dacht het niet. Ik moet gewoon toegang hebben tot informatie!