Sommige apps zijn essentieel. Nee, ik heb het niet over Facebook, Instagram, Twitter of één van die tijdsvreters. Essentiële apps maken je efficiënter of bieden meerwaarde*. Voor mij zit die meerwaarde momenteel in meer doen met minder toetsaanslagen. 

SwiftKey

Laten we eerlijk zijn: autocorrectie bestaat al jaren maar Apple is er nog niet in geslaagd om voorstellen te doen die niet op de lachspieren werken. Daarom maak ik gebruik van de app SwiftKey. SwiftKey is een slim toetsenbord dat je aanvult tijdens het typen en het volgende woord voorspelt. Woorden kun je maken door te tikken of te swipen van letter naar letter. Daarnaast is het mogelijk om verschillende talen toe te voegen aan het toetsenbord. Niet meer handmatig schakelen tussen een Engels en Nederlands toetsenbord. Al met al een stuk efficiënter dan het standaard toetsenbord.

Meer informatie over SwiftKey

SwiftKey Swipe

SwiftKey Swipe

Spraakherkenner

Dicteer-apps zijn er in overvloed. Als je wilt kan je daarvoor zelfs Siri —Apple’s personal-assistant-toepassing — gebruiken. Zelf gebruik ik sinds kort “Spraakherkenner” van Anfasoft. Deze app maakt weinig fouten bij het omzetten van gesproken woord naar tekst. Er is niets vervelender dan het moeten corrigeren van je zojuist ingesproken tekst. Naast dat de app weinig fouten maakt biedt het verschillende opties om de zojuist ingesproken tekst te exporteren. Een whatsappbericht is met deze app zo verzonden.
Er kleven ook wat nadelen aan “Spraakherkenner” zo is de app niet geïnteresseerd in je besturingssysteem dus schakel je constant tussen “Spraakherkenner” en bijvoorbeeld WhastApp. De app kost 11 euro.

Meer informatie over Spraakherkenner

TED (Talks)

Ben je veel onderweg en heb je toch behoefte om wat te leren? Dan is de app van TED een must. TED is de afkorting van „Technology, Entertainment, Design”. Het doel is het verspreiden van goede ideeën („Ideas Worth Spreading”). Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten „de presentatie van hun leven” te geven over hun expertise, een project, of een idee waarvan zij vinden dat het verspreid moet worden. Een waardevolle manier om je te laten inspireren en nieuwe ideeën op te doen.

Zo lag ik in een deuk om Maysoon Zayi en haar talk I got 99 problems … palsy is just one.

I have cerebral palsy. I shake all the time… …I’m like Shakira meets Muhammad Ali.

En leerde ik van Danielle Feinberg welke elementen Pixar gebruikt om haar films tot leven te wekken.

TED werkt voor mij als inspiratiebron en omdat het zo kort duurt is het ideaal voor tussendoor of een korte concentratieboog.

Meer over TED

Dat waren ze dan. Mijn drie meest essentiële apps voor dit moment Door gebruik te maken zowel SwiftKey als Spraakherkenner kan ik meer schrijven met minder toetsaanslagen en TED zorgt voor de nodige inspiratie. Zonder welke apps zou jij op dit moment niet kunnen?

*Social-apps als Facebook, Twitter en Instagram bieden meerwaarden, maar niet op het vlak van effectiviteit.