Facebook retargeting uitschakelen

Het is je vast al eens opgevallen dat wanneer je buiten Facebook zoekt op een koffiezetapparaat je binnen Facebook ineens allemaal advertenties te zien krijgt met een koffiezetapparaat. Dat kan je gemakkelijk uitschakelen?

(Facebook) Retargeting: een vorm van marketing

Remarketing is een zeer gerichte manier van adverteren waarbij advertenties worden getoond op basis van een eerder bezoek aan bijvoorbeeld een webshop. De advertenties richten zich vaak op producten die bekeken zijn maar nog niet gekocht. bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, of de advertentie prijst aanverwante producten aan zoals koffiekopjes.

Facebook beschrijft het zo:

Een van de manieren waarop een bedrijf je kan bereiken, is door Facebook te vragen jou advertenties te laten zien die zijn afgestemd op wat jij buiten Facebook doet op de websites en apps van het bedrijf. Nadat je bijvoorbeeld de website van je favoriete band hebt bezocht, kan Facebook je advertenties laten zien, zowel op Facebook als erbuiten, over de lancering van het nieuwe album van die band. Facebook

Uitschrijven voor dit type advertenties:

Heb je het helemaal gehad met deze advertenties binnen Facebook? Uitschrijven kan door middel van dit formulier. (formulier in het engels).

Facebook retargeting uitschakelen

Omdat Facebook je uitschrijving onthoudt middels een cookie zul je de handeling voor elke browser moeten herhalen.