Het gebeurt ons allemaal, je hebt op een openbare computer Facebook geopend en hebt niet uitgelogd toen je klaar was. Dat kan hele vervelende gevolgen hebben. Gelukkig kan je op afstand een actieve sessie beëindigen en zo je Facebook veiligstellen.

Een actieve Facebook-sessie beëindigen

Een actieve Facebook-sessie beëindigen is kinderlijkeenvoudig. Zorgt dat je ingelogd bent op Facebook en ga naar ‘Privacyinstellingen’. Facebook radertje met privacyinstellingen.Ga vervolgens naar ‘Beveiliging’ en kies daar voor de optie ‘Active sessies’. Klik op bewerken en nu zie je alle openstaande sessies.

Actieve Sessies van Facebook op verschillende apparaten

Klik voor het beëindigen van een sessie op “Activiteit beëindigen”, hiermee wordt de sessie direct gestopt en is het dus niet meer mogelijk om berichten te plaatsen vanaf die computer.

Lang niet vlekkeloos.

Je Facebook op afstand uitloggen, dat klinkt ergens te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Hoewel ‘Actieve sessie beëindigen’ de gebruiker daadwerkelijk uitlogt is het gemakkelijk om weer in te loggen. Neem nou de Facebook-app, deze stopt daadwerkelijk de sessie maar vervolgens hoef je alleen maar op doorgaan te klikken om weer in te loggen.

Facebook App doorgaan

Had ik al gezegd dat sessies van m.facebook.com niet gestopt kunnen worden? Actieve sessies beëindigen lijkt dan ook vooral bedoelt om uit te loggen op je werk of de desktop van je vrienden. Volgende keer dus toch maar gewoon uitloggen.