Fotograferen heeft iets fascinerends. Het vastleggen van een gewoon moment dat vluchtig voorbij gaat. Een totaal overzicht om je alles te herinneren of ingezoomd op het kleinste detail wat je anders niet zou zien.

Inzoomen op de normale dingen

Mijn Instagram-account staat vol met foto’s van mijn nogal normale leven. Een kopje koffie, snert, boeken, thee, bie, close-ups, details. Ergens een klein stukje van, die details dat vind ik mooi.

bierglas

Neem nou het lijnenspel van dit bierglas dat zich afzet tegen de onscherpe achtergrond. Prachtig toch?! Soms valt mijn oog er gewoon op en moet ik het vastleggen.

Licht en het lijnenspel met de duisternis

Nog zo iets wat mij bij tijd en wijle stilzet. Het gevecht tussen licht en donker. Licht heeft iets fascinerends want je kunt wel licht in de duisternis brengen maar duisternis niet in het licht. Het licht is er altijd, al moet je er soms wel extra lang voor Deze foto heeft een sluitertijd van 60 seconden. Prachtig hoe het licht zijn weg vindt door de theepot en de omgeving.

theepot licht

Het raakt mij, maar waarom?!

Ik weet niet precies wat het is en waarom het mij zo raakt. Misschien wel omdat het zo normaal is en bijna niet opvalt. Misschien wel omdat je er even voor moet stilstaan om het tot je door te laten dringen. Of misschien wel omdat ik er maar weinig invloed op kan uitoefenen en dat het er altijd is. Altijd aanwezig maar nooit exact hetzelfde. Hoe dan ook, ik word er blij van, het inspireert mij om anders te kijken naar een voorwerp, naar het leven.

Nu ik dat zo zeg denk ik dat ik daarom zoveel normale dingen fotografeer. De details uit het gewone leven zijn al bijzonder genoeg om vast te leggen. Een simpele lamp kan een hele bijzondere foto opleveren als je er maar lang genoeg naar kijkt.

lamp

I ♥ Instagram

Ik fotografeer het meeste met mijn mobiel. Handig, want die heb ik altijd bij de hand én ik kan een foto direct delen op Instagram. Ik vind het een mooi platform en het delen geeft een extra dimensie want waarom zou je alles voor jezelf houden? Het is net koffie drinken, samen is toch gezelliger.

koffie