Het grootse passiespel The Passion trok donderdagavond gemiddeld 1,7 miljoen kijkers op Nederland 1, een marktaandeel van 24,9 %. Het kijkcijfer liep tijdens de uitzending steeds verder op tot ruim 2 miljoen kijkers tijdens de slotscène, waarin Danny de Munk vanaf de top van de Erasmusbrug het lied ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato zong.

Technisch spektakel

Als je het mij vraagt was The Passion een technisch spektakel. Ik heb er werkelijk van genoten, prachtige beelden gecombineerd met ijzersterke regie. Met 19 camera’s kon regisseur David Grifhorst zich compleet uitleven. Dit zei hij er zelf over in DWDD afgelopen vrijdag(03:34).

kosten nog moeite

Het mocht allemaal wat kosten. Trouw meldde dat de live-uitzending 1,3 miljoen euro kostte. De EO betaalde met 700.000 euro ruim de helft, maar ook kerken en het Nederlandse Bijbelgenootschap betaalden onder meer mee. Het mag dus allemaal wat kosten maar als je het mij vraagt was het het waard. Het enige wat ik niet begrijp is dat het nog steeds niet in HD is opgenomen.

Oordeel nu zelf

Ik kan zoveel zeggen maar mocht u het nog niet gedaan hebben, bekijk dan even The Passion en oordeel zelf.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.