Op Facebook is een nieuwe trend gaande namelijk ‘spotten’. Deze trend speelt zich met name af op hogescholen en universiteiten. Wanneer Facebook-gebruikers iemand hebben gezien die ze niet kennen kunnen ze via een ‘gespot-pagina’ achterhalen wie het is geweest.

Gespot: HAN op Facebook

Als ‘zoeker” stuur je een beschrijving van de desbetreffende persoon naar de beheerder van de gespot pagina en deze plaatst het bericht dan anoniem online. De berichten variëren van uitermate grappig toch complete liefdesverklaringen.

‘Dame die rond 10.30 in de studie ruimte boven aan het printen was. Beetje getint en bruine krullen. Wilde je laten weten dat je er leuk uitzag.’

‘Ik zag je met je mooie bruine haren en je zonnebank huidje. Ik was meteen afgeleid toen ik langs het studiekabinet liep op de 1e verdieping van het fem gebouw. Ik zie jouw vaak zitten bij de tafels bij de snoep automaten waar jij vaak druk bent met veel vrouwen. Ik hoop dat je mij een keer durft aan te spreken.’

Grappig is is het wel, anoniem de liefde verklaren aan iemand waar je de naam niet eens van weet. Een soort 24/7 Valentijnsdag waarbij goed gebruik word gemaakt van de kracht van Facebook,

Dat het populair is blijkt wel aan de hoeveelheid like’s van ‘gespot’-pagina’s. De ‘Gespot: HAN’ heeft al 2320 like’s. Of het werkt vraag ik mij af maar één ding is zeker. De volgers van een ‘gespot’-pagina liggen regelmatig dubbel om de omschrijvingen. Nu maar hopen dat je daadwerkelijk de liefde van je leven spot maar daar heb je zo’n site niet voor nodig.